Ziua portilor deschise – CTS Luduș

Ziua Porților deschise Centrul pentru Testarea Soiurilor Luduș!

In data de 25 iunie 2024, ISTIS a organizat evenimentul “Ziua portilor deschise” la Centrul pentru Testarea Soiurilor Luduș, judetul Mureș. Cu prilejul acestui eveniment s-a prezentat modalitatea de testare a soiurilor în România, precum și platforma experimentală din cadrul CTS Ludus. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ISTIS, reprezentanți CTS-uri, institutii publice locale, aplicanți, stațiuni de cercetare și fermieri.

Directorul general al ISTIS a facut o scurtă prezentare a activitatii institutului privind testarea, inregistrarea și protectia soiurilor.

Responsabilul centrului a prezentat informații privind locația și condițiile climatice ale anului 2024, care au influențat dezvoltarea plantelor.

Participanții au fost invitați să viziteze câmpul experimental unde se efectuează testări la noile soiuri de grâu de toamnă, orz de toamnă, porumb, cartof, sfeclă de zahăr, mazăre și soia.

În calitate de organizatori, Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor prin director general Mihai Popescu și Centrul pentru Testarea Soiurilor Luduș prin inginer Marcel Chiorean, vă mulțumim tuturor pentru participarea la evenimentul “Ziua porților deschise CTS Luduș”.

Ne-am simțit foarte bine alături de dumneavoastră și sperăm că și dumneavoastră ați avut parte de o experientă plăcută!

Sari la conținut